Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Κορονοϊός: Νέος θάνατος - 183 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Νέος θάνατος - 183 οι νεκροί στην Ελλάδα

11:37 9/6/2020

Αλεξανδρούπολη

Βρέθηκε θησαυρός ενός εκατομμυρίου δολαρίων - Τον αναζητούσαν μία δεκαετία

Βρέθηκε θησαυρός ενός εκατομμυρίου δολαρίων - Τον αναζητούσαν μία δεκαετία

11:25 9/6/2020

ΗΠΑ

Δ. Καλαμαριάς: Παρατείνεται η παραλαβή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δ. Καλαμαριάς: Παρατείνεται η παραλαβή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

09:56 9/6/2020

Γ’ τρίμηνου 2020

Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη

09:50 9/6/2020

Για σήμερα Τρίτη

Προκαλεί ο Τσελίκ: Μην κάνετε αστεία σύγκρουσης με την Τουρκία, θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Προκαλεί ο Τσελίκ: Μην κάνετε αστεία σύγκρουσης με την Τουρκία, θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

20:04 8/6/2020

εκπρόσωπος του Ερντογάν

Η Ελλάδα στις πέντε πρώτες χώρες με τα πιο καθαρά νερά στην Ευρώπη

Η Ελλάδα στις πέντε πρώτες χώρες με τα πιο καθαρά νερά στην Ευρώπη

19:58 8/6/2020

έρευνα

Υπουργείο Παιδείας: Δεν είναι κλειστά τα σχολεία Τρίτη 9 Ιουνίου

Υπουργείο Παιδείας: Δεν είναι κλειστά τα σχολεία Τρίτη 9 Ιουνίου

19:53 8/6/2020

Γραφείο Τύπου

Κορονοϊός - Ελλάδα: 97 νέα κρούσματα – 182 οι νεκροί

Κορονοϊός - Ελλάδα: 97 νέα κρούσματα – 182 οι νεκροί

19:48 8/6/2020

υπουργείο Υγείας

Πώς τσιμπάνε τα κουνούπια: Τι ακριβώς κάνουν στο δέρμα

Πώς τσιμπάνε τα κουνούπια: Τι ακριβώς κάνουν στο δέρμα

18:25 8/6/2020

video

Το τουρκικό ΣτΕ αποφασίζει εάν θα γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Το τουρκικό ΣτΕ αποφασίζει εάν θα γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

18:21 8/6/2020

στις 2 Ιουλίου

Κλασικά Έπιπλα