Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Αγνοείται 63χρονος ψαράς στη Χαλκιδική

Αγνοείται 63χρονος ψαράς στη Χαλκιδική

10:00 5/6/2020

Έρευνες για τον εντοπισμό του

Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη

09:31 5/6/2020

πρόγνωση

Νέα πρόκληση: Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες στα ανοιχτά της Λέσβου

Νέα πρόκληση: Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες στα ανοιχτά της Λέσβου

23:56 4/6/2020

ΒΙΝΤΕΟ

Φρίκη και κατακραυγή - Τάισαν έγκυο ελεφαντίνα ανανά με κροτίδα και την σκότωσαν

Φρίκη και κατακραυγή - Τάισαν έγκυο ελεφαντίνα ανανά με κροτίδα και την σκότωσαν

22:21 4/6/2020

Ινδία

Υπουργός Άμυνας: Είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική εμπλοκή!

Υπουργός Άμυνας: Είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική εμπλοκή!

21:59 4/6/2020

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υπουργείο Εργασίας: Νέα πληρωμή επιδόματος 800 ευρώ - Ποιους αφορά

Υπουργείο Εργασίας: Νέα πληρωμή επιδόματος 800 ευρώ - Ποιους αφορά

21:52 4/6/2020

σε 50.946 δικαιούχους

Λιπαντικά βοηθήματα στο σεξ: Τι να προσέχετε ΠΑΝΤΑ

Λιπαντικά βοηθήματα στο σεξ: Τι να προσέχετε ΠΑΝΤΑ

21:49 4/6/2020

τι δείχνουν οι έρευνες

Βάρκα με 32 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε στη Μυτιλήνη

Βάρκα με 32 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε στη Μυτιλήνη

21:42 4/6/2020

σε παραλία του Μανταμάδου

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα - Ένας νέος θάνατος

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα - Ένας νέος θάνατος

18:38 4/6/2020

από την Τρίτη

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα

18:24 4/6/2020

στο Πήλιο

Κλασικά Έπιπλα