Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά - Το εορταστικό πρόγραμμα του Αγίου Νικολάου Αρετσούς

Καλαμαριά - Το εορταστικό πρόγραμμα του Αγίου Νικολάου Αρετσούς

04:09 1/12/2018

πανηγυρίζει σε λίγες ημέρες

Σεισμός αισθητός σε Κοζάνη και Καστοριά

Σεισμός αισθητός σε Κοζάνη και Καστοριά

03:54 1/12/2018

3,7 ρίχτερ

Υπολογίστε μόνοι σας τον ΕΝΦΙΑ του 2019

Υπολογίστε μόνοι σας τον ΕΝΦΙΑ του 2019

03:34 1/12/2018

και την πολυδιαφημισμένη έκπτωση

Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

03:28 1/12/2018

τι λενε τα στοιχεία

Αρχηγός ΓΕΝ: Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο

Αρχηγός ΓΕΝ: Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο

03:24 1/12/2018

Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης

Ένα χιλιόμετρο δρόμου στην Ελλάδα κόστισε 82 εκατομμύρια ευρώ!

Ένα χιλιόμετρο δρόμου στην Ελλάδα κόστισε 82 εκατομμύρια ευρώ!

03:18 1/12/2018

Eπιθεωρητές δημοσίων έργων

Καμπάνια ενημέρωσης για το AIDS σήμερα στην Αριστοτέλους

Καμπάνια ενημέρωσης για το AIDS σήμερα στην Αριστοτέλους

03:15 1/12/2018

ΚΕΕΛΠΝΟ

«Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από Γάλα» και φέτος στη Θεσσαλονίκη

«Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από Γάλα» και φέτος στη Θεσσαλονίκη

03:09 1/12/2018

«Γιατροί του Κόσμου»

Πρώτος νεκρός από τη γρίπη στην Ελλάδα

Πρώτος νεκρός από τη γρίπη στην Ελλάδα

03:03 1/12/2018

ΚΕΕΛΠΝΟ

Καλαμαριά - Εορταστική Νύχτα με τη Νέα Χορωδία

Καλαμαριά - Εορταστική Νύχτα με τη Νέα Χορωδία

02:44 1/12/2018

«Μελίνα Μερκούρη»

Κλασικά Έπιπλα